The Sweaty Prince of Bel Air

Zondag wandeldag. Het staat op mijn agenda altijd in het vuurrood aangeduid. Deze keer brachten mijn sloffies me naar de Vriendschapstocht in Tisselt.  21 km langs Blaasveldse – Willebroekse en Tisseltse wegen stonden op het programma. Bij een temperatuur tussen de 25 en de 30 graden is dit geen eenvoudige klus. Gewoonweg omdat het traject niet bezaaid is met heel veel ‘schaduwplekken’. De confrontatie met de zon opzoeken is niet altijd evident. Vorig jaar liet ik al liters zweet achter in mijn zoektocht naar dat kleine beetje luwte. Dit jaar was het hoegenaamd niet anders. Zeker omdat de lus in omgekeerde volgorde werd afgehaspeld. Het stukje naast de Vaart stond pas op het einde van de wandeling geprogrammeerd.  De zon brandde hevig.

Eén van de groene attractiepolen op het traject was het Park Bel Air in Blaasveld. Oef, eindelijk wat luwte en schaduw zou je denken. Binnen de kortste keren voelde ik me een ware ‘Fresh prince of Bel Air’. Eindelijk had ik de ‘koel’te (of is het cool-te) gevonden. Helaas pindakaas, mijn droom was van korte druk. Zo groot is het Park Bel Air nu ook weer niet. Maar ach, ik had toch één keer het gevoel van een hippe vogel te zijn. Ook al was ik voor één dag ‘The Sweaty Prince of Bel Air’.  Toch heb ik een wijze levensles geleerd. Als je in Bel Air komt … Toch maar een petje opzetten als je er van droomt om The Prince wilt evenaren.

Bekijk de foto’s van de Vriendschapstocht in Tisselt:
https://photos.google.com/share/AF1QipP09JbZBMRE1u21LunrY6aBnerzmvRSYk1kPgHf_88NolZ9FzRKSG8jS9aDMLyITw?key=NnRWd040UHZNcFdieG10MU14YzBhUDFhQ255eG5B

21 km-lange tocht gewandeld op 8/7/2018

Foto: Bart Liekens

 

Geef een reactie