Superman en The Joker

In tijden van het WK-voetbal heb je zo van die dagen dat er geen bal op televisie is. Tja, wat moet een mens dan doen tijdens de rustdagen van het vierjaarlijkse voetbalfeest. Een bezoekje brengen aan een basketbalduel in de WK-voorronde. Gelukkig stond er een duel tussen België en Rusland op het programma. Voor de Belgen was het een do or die-match. Verliezen zou een zekere uitschakeling betekenen.

Akkoord, ik heb in het grote Giants-huis al heel wat Giants-matchen achter de kiezen. Maar een interland (met bijhorende volksliederen) was de allereerste keer. Een dergelijk duel is naar mijn gevoel toch een iets andere beleving dan een doorsnee basketbalwedstrijd. Zelfs de Heat-danceladies hadden een andere outfit aan. De Belgen begonnen goed.  Orkestmeester alias Superman alias man met 47 longen Sam Van Rossum leidde zijn collega’s zelfs naar een voorsprong. Met de hulp van Boukichou (formally known as Pikachu) en The Joker Ismael Bako leek een stuntzege in de maak. Maar fysiek waren de Russen een maatje te sterk. Het werd een 66-84 nederlaag. Voor de Belgian Lions is het boeken toe. Hun WK-dromen mogen nog een tijdje in de kast.

Nochtans waren er genoeg lichtpunten in het verhaal. Superman Sam Van Rossum, krachtpatser Boukichou  en The Joker Ismael Bako bijvoorbeeld. Zeg nu zelf: Superman & The Joker samen op één terrein. Het kan toch alleen in het basketbal, niet waar.

Foto: Bart Liekens

 

Geef een reactie