Zelfs de bomen zijn fan van de Rode Duivels

Puurs was  zondag het mekka van de Wandelsport. Voor de 38e keer werd de Zomertocht georganiseerd. Ik heb mijn stoutste wandelschoentjes aangetrokken. Zij hebben me maar liefst 20 km langs Puurs wegen richting Wintam gebracht. Het viel meteen op. De regio Klein-Brabant is in de ban van de Rode Duivels. De driekleuren wapperden talrijk over heel het parcours.

Maar in de  Bornemse Paepenstraat was het hek pas helemaal van de dam. Toen ik de straat binnen stapte, hing er een grote driekleur boven het wegdek. Ik voelde me bijna Yves Lampaert die als Belgisch kampioen over de meet reed. Alleen wist ik op dat moment nog niet dat de skartende boerenzoon enkele uren later tot Belgisch kampioen zou gehuldigd worden. Maar in de Paepenstraat toonden vele huizen zich van hun beste kant. Zelfs de bomen toonden hun voorliefde voor zwart-geel en rood.  Ik was onder de indruk. Wie had dat in elkaar gebokst? Had er een sprookjesfiguur haar kaboutervrienden met deze opdracht op pad gestuurd? Hoedanook was heel het zwart-geel-rood verhaal een fraai zicht in de bomenrijke straat.

De wandeltocht ging rustig verder tot plots op het parcours een wandelcoach me voorbij fietste.   Heel aandachtig haar pupillen in het oog houdend. Mijn oog viel meteen op het opschrift op haar trui ‘Vrouwe Tine 95’. Vrouwe Tine ….. Mijn fantasie sloeg meteen op hol. Was Vrouwe Holle ook geen sprookjesfiguur? Ik ben het meteen gaan opzoeken. Blijkbaar wel als ik de Gebroeders Grimm mag geloven. Maar of nu deze broers  zwart, geel en rood getint waren, is me nog zeer de vraag.

Meer foto’s van de wandeltocht kan u ontdekken via:
https://goo.gl/SUiet6
https://photos.app.goo.gl/vkNMyPYK8jK6dUSS9

Foto’s: Bart Liekens

 

Geef een reactie