Sven De Ridders vette knipoog naar Home Alone

Begin juli is het zo ver. Dan barst de Crème Glace Oorlog helemaal uit zijn voegen in Theater Elckerlyc. De plannen voor het najaar bij Sven De Ridder Company zijn ondertussen ook al bekend. Met Krakers onder de Kerstboom wordt een heus winteroffensief gepland. Het stuk zal op het einde van het jaar te zien zijn in het Antwerpse Fakkeltheater. Het is hoedanook een cast om U tegen te zeggen.  Zo spotten we onder andere de namen van Brik van Dyck, Mieke Laureys, Nicoline Hummel en  Herman Verbruggen. Een combinatie van acteurs, die je nog niet vaak op de theaterplanken hebt gezien. Wie de verhaallijn leest van dit kersttheaterstuk, kan niets anders dan een vette knipoog naar de filmkraker Home Alone ontdekken. De affiche en de tijdsgeest hebben naar mijn gevoel het Home Alone-gevoel helemaal te pakken.  En dat ontkent bezieler en filmfreak Sven De Ridder helemaal niet.

Bij Krakers onder de Kerstboom zijn er twee inbrekers: een man en een vrouw, die rond de kerstperiode in een zelfde villa terecht komen. Een dubbele boeking, maar dan bij de inbrekers. Zo omschreef Sven De Ridder dit verhaal tijdens de persconferentie van het Fakkeltheater. Toekomstgewijs is het de bedoeling van Sven De Ridder Company om een zomerproductie te brengen in Theater Elckerlyc en een leuke kerstkomedie in het Fakkeltheater.

Het eerste stuk van Sven De Ridder Company blijkt nu al een schot in de roos te zijn. De tickets gaan als zoete broodjes over de toonbank. Dat stemt Sven zeer blij. Het is naar zijn gevoel leuk om te zien dat een idee met een bijhorende frisse wind als een mooi zomerbriesje doorheen het Antwerpse theaterlandschap waait. Het geeft de burger in Sven De Ridder moed dat hij een goede keuze heeft gemaakt.

Meer info over de Crème Glace Oorlog kan u vinden op:
https://www.elckerlyc.be/nl/programma/decremeglaceoorlog.htm

Meer info over Krakers onder de Kerstboom kan u ontdekken op:
https://fakkeltheater.be/voorstelling/krakers-onder-de-kerstboom

Meer foto’s van de persvoorstelling van het theaterseizoen 2018-2019 bij het Fakkeltheater kan u zien op:
https://goo.gl/1dhzux

Foto: Jan Liekens

Geef een reactie