Opgepast drijfzand!

Jaarlijks is het in de meimaand tijd voor de Leestse Slakkengang. Een bijzonder fraai wandelparcours rond de Zenne. Voor het derde jaar op rij heb ik deelgenomen aan de tocht van organisatiecomité De Slak. Iets meer dan 20 km heb ik op 9 mei afgewerkt. Op het parcours liep ik een oude bekende tegen het lijf. Meer bepaald: het natuurgebied Den Battelaer in Battel. Ik schreef er ooit een blogje over omdat in dit gebied een genadeloze dijkenklim is. En toch …

De dijkenklim werd voor de verandering een afdaling. Compleet buiten mijn comfortzone. Maar het was een bord langs de weg dat me het meeste schrik inboezemde. De boodschap was veelzeggend. Op weg naar de Zenne kreeg ik te lezen: ‘Opgepast drijfzand’.  De moed zakte diep in mijn schoenen weg of zakte ik zelf weg in het drijfzand?

Ik stel u met plezier gerust. Onder mijn voeten heb ik onderweg geen drijfzand gevoeld. Fraaie beeldje van vergezichten daarentegen heb ik genoeg kunnen schieten. De Slakkengang is in mijn wandelcarrière uitgegroeid tot een ware traditional. Weest gerust: er is alleen op papier spraken van de ‘naam’ Slakkengang. De benen voelden goed aan. Het was me duidelijk. Geen berg is hoog genoeg, geen zee is diep genoeg, zelfs geen bord ‘opgepast drijfzand’ hield me tegen.

Tocht: 20 km afgewerkt op 9/5/2018

Meer foto’s kan u zien op:
https://www.irista.com/gallery/rizjkbz8x95z

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.