Een ijsje met een aangrijpend verhaal

Culinaire festivals. Er stonden er de voorbije weken enkele op mijn programma. Een foodtruckfestival in Mechelen, Mechelen Culinair en ook Antwerpen Proeft. Een jaarlijkse traditie, die ik graag in ere wil houden. Samen met mij pa trokken we naar de Waagnatie voor de meest hippe foodbeurs in Antwerpen en omgeving. En toch … soms doe je verrassende culinaire ontdekkingen.

Zo zijn er foodtrucks, die wel degelijk in het oog springen op deze beurs. Neem nu de foodtruck van Heide Atelier uit Heist-op-den-berg. Heide Atelier is een ijsatelier met een bijzonder verhaal. De drijvende krachten achter Heide Atelier willen een klankbord zijn voor ouders, die plots een ‘ander kind’ in huis hebben door een niet-aangeboren hersenaandoening.  Hoe ga je daarmee om, en welke perspectieven mag je ze wel of niet voorhouden. Een ijsatelier kan in dit kader perfect worden ingezet. Ijsproductie omhelst fijne motorische handelingen en discipline. Het commerciële, verkoop gerichte luik houdt dan weer sociale vaardigheden in, met een interactieve integratie als belangrijke focus. Daarom hebben ze  Heide Atelier (vzw-jeugdwerking Hoge Heide) opgericht, in de hoop dat deze maatschappelijk breed zal gedragen worden. Zelden heb ik een ijsje gegeten, waar zo’n aangrijpend verhaal achter zit. En daar wil ik met plezier een blogje aan besteden.

Bezoek de website van heideatelier: http://www.heideatelier.be

Foto: Bart Liekens

 

Geef een reactie