Een gewaarschuwde KVM-dame is er 3 waard

Wanneer voetbal een exacte wetenschap zou zijn, kan men vooraf de resultaten blindelings voorspellen. Neem nu het burentreffen tussen KV Mechelen Dames en Berlaar Heikant dat deze week op het programma staat. Ik neem even het algemeen klassement van de dames uit 1e provinciale bij KV Mechelen.  Op een tweede plek pronken de ladies van KV Mechelen. Maar liefst 18 keer gewonnen, een doelpuntensaldo van 68+ en 54 punten. Berlaar Heikant staat op de 11e plek, heeft amper 7 keer gewonnen, een doelpuntensaldo van -20 en amper 23 punten. Normaal gezien zou een logisch denkende mens zeggen: ‘Kat in het bakkie’. Alleen is voetbal geen exacte wetenschap. Ik heb de voorbeschouwing van de heenmatch op 11 november even bij de hand genomen.  Daar stond geschreven: ‘Berlaar is een tegenstander, die Mechelen niet ligt’. In de vier ontmoetingen voor deze wedstrijd won Malinwa maar 1 keer. Aan de einduitslag was het toen niet te zien. 4-1 voor geel & rood. Normaal gezien zou het mooi moeten verlopen daar in Berlaar. Maar omdat niets zeker is in een mensenleven zou ik toch durven zeggen: ‘Een gewaarschuwde dame is er 3 waard. Laat staan een hele kern vol voetbalvrouwen. Toch maar opletten, dames.”

Matchdag: 7 april om 10u op het veld van Berlaar-Heikant

Foto: Dirk De Lobel

Geef een reactie