Zo blind als een mol

Wat moet een mens op Pasen doen? Enkele suggesties op een rijtje gezet: chocolade eitjes verorberen, Niki Terpstra naar de overwinning in de Ronde van Vlaanderen schreeuwen, je vader een 1 april-grap van formaat bezorgen, voor het vijfendertigste jaar op rij Chinees eten of toch maar de zoektocht naar de Mol hervatten. Tijdens de tweede aflevering bleek duidelijk dat Zo Blind als een Mol wel van toepassing is op sommige kandidaten. Neem nu de ‘jaagproef’ op mijn ‘persoonlijk favorietje’ Joke …  Waren de drie jagers in de pickup-truck zo blind als een mol voor het naar mijn gevoel aanlokkelijke voorstel van Joke?  Ik heb zo het gevoel van wel. Want door de biecht van Katrien dat ze Joke gevonden hadden, gaf Jeffrey het sein aan Lloyd om haar af te knallen. Joke reageerde pissed off. In een onverstaanbaar West-Vlaams reageerde ze haar woede af op haar gauwgenoot Lloyd. Hoe  zou je zelf zijn als je ongeveer 5 kilometer in de wellicht bloedhete zon van Mexico hebt moeten lopen om pasvragen te verdienen? En dan blijkt net dat het een maat voor niets was.

En zo blind als een mol ging nog een stapje verder.Tijdens de tweede proef werd het voor Jeffrey en Katrien een geblinddoekte rondleiding in een Mexicaans stadje met een onuitspreekbare naam. Net toevallig waren het twee mensen, die ook in de pickup-truck zaten. Toeval of niet? Kijkend Vlaanderen sprak zich uit.  Lloyd, Katrien en Jeffrey zijn volgens de vox populi met voorsprong de meest te duchten Mollen. Jeffrey spande met liefst 38%  van de verdenkingen de kroon. Weet je … voor vox populi ben ik  zo blind als een Mol. Laat mij maar de verdenking op Katrien houden. Het zou toch te gek voor woorden zijn dat Mol Jeffrey al zo snel wordt ontmaskerd. Denkt u ook niet? Alleszins was de mening van Channy verkeerd. Zij moest als tweede het spel verlaten.

Een gedachte over “Zo blind als een mol

Geef een reactie