Voetbalverlof

Voor vele Malinwa-fans staat de laatste thuiswedstrijd van het voetbalseizoen 2017-2018 tegen Waasland-Beveren nog steeds synoniem als de match van: ‘Hoe was het in godsnaam mogelijk?” De wonderbaarlijke vijftien minuten van Eupen waren de spreekwoordelijke kogel voor de Kakkers. 1B is/was een feit. Bij terugkeer zag ik een huilend meisje op de trappen van Malinwa zitten. De waterlanders vloeiden bij de vleet. Was het besef te groot dat ze volgend jaar matchen moet bekijken tegen Tubize, Union of Roeselare? Of was er meer aan de hand. Maar ach, het zij zo. De klok terugdraaien kan helemaal niet. Ook voor mij breekt voetbalverlof aan. Ergens in augustus/september zal de start van het nieuwe seizoen een feit zijn. En toch …

Ik breek graag een lans voor sporten, die niet zo bekend zijn bij het groter publiek. Neem nu de dames van Malinwa. Hun toeschouwersaantal loopt zeker niet in de duizenden. Maar toch doen ze het vrij aardig in hun competitie. Helemaal niet op degradatiekoers. Akkoord: Racing Genk en OH Leuven zijn een maat te sterk. Achter hen staan de KV-ladies op een fraaie derde plek in het klassement te pronken. Nu zaterdag spelen ze tegen Sterrebeek. Op het eerste zicht lijkt dit wel een gekke combinatie. Maar vergis je niet: Sterrebeek is de nummer 4 in het klassement. Men spreekt hier dus over een grote topper op de Kleine Malinwa. En ja … voor ik het vergeet te zeggen. Ik spreek hier over vrouwenvoetbal … in tweede klasse. Het is maar dat u het weet.

Foto: Dirk De Lobel

Geef een reactie