Nicky Degrendele: de zingende wereldkampioene Keirin

Sir Chris Hoj loofde haar voor haar keirin-finale op het WK Baanwielrennen in Apeldoorn. Maar het lijkt er sterk op dat België naast Jolien D’Hoore en Lotte Kopecky er een nieuwe pistester bij heeft. Haar naam is Nicky Degrendele. Sterke Nicky kwam, zag en pakte goud op de keirin tijdens het WK bij onze noorderburen. De regenboogtrui is voor deze 21-jarige snelle dame uit West-Vlaanderen. Snel mag dan in West-Vlaanderen iets helemaal anders betekenen. Maar enige reactie zal Nicky worst wezen. Op eigen houtje timmert ze aan haar weg in deze pistediscipline.  Zo trok ze in 2016 op eigen houtje naar het Zwitserse Aigle. Ze moest en zou zich bijschaven in deze van origine Japanse pistediscipline. Haar tomeloze inzet heeft de nodige vruchten afgeworpen. Als een leeuwin op het ovaal trok ze het laken naar zich toe. Blijkbaar inspireerde Kanye West haar op de tonen van zijn hit Stronger. Changement de decor: want meestal is het een Tomorrowland-mix van Martin Garrix dat haar sneller doet fietsen. Het stond in de pers geschreven. Nicky is een grote muziekfan. Naar verluidt laat ze  haar stembanden gelden tijdens de opwarming. Sommige concurrenten zouden op de knop van The Voice van Vlaanderen willen drukken. Maar goed aan de voorbereiding begonnen is half gewonnen. Tenslotte is het in de race dat het er toe doet. En daar haalt Nicky haar gram. De Duitse Kristina Vogel achter zich houden is een puike prestatie. De grootste uitdaging wacht wellicht binnen 2 jaar. Want in het mekka van de keirin een medaille pakken, zou een prestatie van formaat zijn. Ook als is het niet altijd goud dat blinkt … Deze zingende wereldkampioen keirin draait rond en rond als een leeuwin op het ovaal. En met haar is duidelijk alles mogelijk. To be continued …

Geef een reactie