La Superba: Gente di Mare

La Superba, een toneelstuk van Toneelgroep Maastricht met in de hoofdrollen Angela Schijf en Wim Opbrouck toert dit voorjaar door Vlaanderen en Nederland.  La Superba is de adembenemende lofzang op de Stad Genua, geschreven door Ilja Leonard Pfeijffer. Toneelgroep Maastricht maakte er een muzikale voorstelling van. Een verhaal over migranten, die op zoek zijn naar een mooier en beter leven in de stad van ratten en kerken, dromen en gelukzoekers.

Een schrijver uit het Westen, gespeeld door Wim Opbrouck, is neergestreken in Genua. Hopeloos verliefd is hij op het mooiste meisje van Genua (Angela Schijf), dat werkt in de Bar met de Spiegels. Als hij op een avond een vrouwenbeen vindt, begint een lange tocht door de labyrintische stegen van de stad die een scala aan bewoners herbergt. De Afrikaanse rozenverkoper, de Senegalese illegaal, de schrijver uit het Westen, zelfs het mooiste meisje van Genua, er is één ding wat hen bindt. Allen hebben het onuitputtelijke verlangen naar een mooier en beter leven.

Tijdens Van Gils & Gasten kwam de cast een voorsmaakje geven van wat er de komende maanden op het podium te wachten staat.

Bekijk alvast hun interpretatie van Gente di Mare:
https://www.youtube.com/watch?v=_X6APtQwLRo

Meer info over Toneelgroep Maastricht kan je vinden op:
http://www.toneelgroepmaastricht.nl

Geef een reactie