Theaterreview: The Best of Musicals (Music Hall)

Appelen met citroenen vergelijken was altijd een moeilijke opgave. Maar de theater-  en musicalliefhebbers onder ons kennen het grote musicalconcert op de Amsterdamse Uitmarkt wel. Vanaf nu gaat ook België voor de bijl. Alleen zijn er kleine verschillen tussen beide landen. Zo heeft het Antwerpse concert indoor plaats met de Stadsschouwburg als arena en kreeg de titel ‘The Best of Musicals’ mee. In een knappe driedaagse laten heel wat Belgische musicalacteurs hun kunnen zien met een bijna twee uur en halfdurende compilatie van de grootste hits uit het musicalrepertoire.

Zo zag ik topsongs uit 19 musicals de revue passeren, waaronder Les Misérables, Hairspray, Grease, Dreamgirls, Saturday Night, Fever, Cats en ook enkele hedendaagse Musical Hallcreaties zoals Mozart! De Musical en Roodkapje. Maar wie naar de show gaat kijken, kan er niet naast kijken. Naast de bevestiging van het grote talent van jonkies Ruben Van Keer en Lauren De Ruyck, de ‘broek vol goesting’ van Elke Buyle en Charlotte Campion, de zekerheden zoals Deborah De Ridder, Marleen Van der Loo en Fleur Brusselmans en de swinging Jersey Boys: Sven Tummeleer, Reuben De Boel,  Christophe Coenegrachts en Jervin Weckx   blijft vooral The Phantom of The Opera-moment van Hans Peter Janssens aan de ribben kleven. Nu al een klassieker, die om een rerun smeekt.

De show smaakt zeker naar meer. En dat komt er ook. Omwille van het succes in de ticketverkoop werd al een editie voor 2019 aangekondigd. Akkoord, her en der is er schaafwerk om het geheel nog wat verrassender en creatiever uit de hoek te laten komen. Zeker het concertgegeven mag nog wat extra peper en zout gebruiken.  Maar ach, wie maalt er om. De mensen, die naar The Best of Musicals zijn geweest, hebben een bijzonder fijne avond beleefd. En daar draait het tenslotte om. Tussen ons gezegd, gezwegen en geschreven: de Belgische musicalsector smeekt om initiatieven zoals deze. En wie zijn wij om daar tegen iets in te brengen? Niemand toch …

Gezien op 23/2 in de Antwerpse Stadsschouwburg

Foto: Music Hall

Geef een reactie