Concertreview: Vanaf nu is het van jou (Maaike Ouboter)

Met haar debuutsingle ‘Dat ik je mis’ veroverde Maaike Ouboter de harten van de Lage Landen. Toen ze eind 2013 auditie deed voor de Beste Singer –songwriter van Nederland vloeiden er tranen uit de ogen van de juryleden. De wedstrijd winnen deed ze niet. Het was daarentegen het begin van een heel mooi parcours langs heel wat bekende theaterzalen.

Voor de aftrap van haar gloednieuwe theatertournee Vanaf nu is het van jou koos ze voor de Antwerpse Arenbergschouwburg. Maaike haalde de inspiratie voor haar nieuwe liedjes uit een reis, die ze door heel Europa heeft gemaakt. Van België tot en met Hongarije. Ze ging bij mensen op bezoek, die een inspiratiebron waren voor anderen. Hun verhalen goot ze in intieme liedjes, met een ware Maaike Ouboter-signatuur.

Net deze signatuur valt het beste te omschrijven met een huiskamergevoel in een gigantische theaterzaal zoals den ‘Arenberg’. Je weet wel: het gevoel dat je onder een dekentje ligt, met een goed glas wijn naast je en een knisperend haardvuur rondom jou. Neem dan de soms chaotische verhalen van Maaike Ouboter er bij en je krijgt een zangeres, die haar identiteit als zangeres meer dan ooit heeft gevonden. Een tweede album is er momenteel nog niet. De verwachtingen zijn dat het tegen de zomermaanden in de winkel ligt.

Gezien op 21/2/2018 in Antwerpen (Arenbergschouwburg)

Geef een reactie