Suzanne Schulting: De Gouden Suus Stuiterbal

De 20-jarige Friezin Suzanne Schulting heeft in het verre Korea geschiedenis geschreven. In het hol van de Koreaanse leeuw won ze de 1000 meter shorttrack. Hiermee deed ze wat nooit iemand haar voor deed. Een gouden plak halen tijdens het shorttracken op de Olympische Spelen. Het kan zeer snel keren in een mensenleven. Vorig weekend schaatste ze nog de B-finale tijdens de 1500 meter . Toen werd her en der geopperd dat deze Spelen voor haar vier jaar te vroeg kwamen. Maar dat ze er zou komen was quasi zeker. Alleen heeft de tijd iedereen op snelheid gepakt. Een bronzen plak op de relay volgde. Het gevoel ging crescendo. Op 22 februari 2018 volgde de grootste bekroning: goud op de 1000 meter. Achter haar rug vielen de twee grootste Koreaanse concurrenten Shim en Shoi met hun snufferd op het ijs. Maar Suzanne Schulting bijgenaamd Suus Stuiterbal ging als een bezetene te keer. Het bleek de dag te zijn waarop Stuiterbal zen in zich kreeg. Proficiat Suzanne: je bent nu voor eeuwig en drie dagen: De Gouden Suus Stuiterbal. Dat neemt niemand je nog af.

Bekijk de Gouden Race van Suzanne Schulting:
https://www.youtube.com/watch?v=sOr7AnXagAw

 

Geef een reactie