Kunstmin stelt voor Adel Blank

Toneelvereniging Kunstmin heeft al de nodige sporen verdiend in mijn thuisgemeente Sint-Katelijne-Waver. En ook dit jaar hebben ze een mooi stuk op het programma staan. Op 22, 23, 29 en 30 maart 2018 spelen ze in de Parochiezaal van Elzestraat het stuk Adel Blank. Dit prachtig stuk van Alex Van Warmerdam is in een regie van Luk De Koninck. Reserveren kan via: kunstmin@hotmail.com of 015 20 11 77. Kaarten kosten 9 euro. Aanvang is om 20u.

De korte inhoud
Adel blank, het stuk, is gelijk een lastig lief: ge ziet ze graag, maar ze zegt zo weinig. Acteurs en regisseur moeten tussen de lijnen lezen, en, met wilde fantasie en gezond verstand buiten de lijntjes kleuren. Een zwarte komedie over een bleke dame, alles draait rond Adel. Maar is dit een verknipte familie of een verstoorde hofhouding? Alex Van Warmerdam noemt het een deurenkomedie. Wij noemen het een vlieggordijntragedie.

De auteur heeft het over ‘nieuwe lulligheid’, over surrealisme. Voor Kunstmin is het een alibi om erin te vliegen, u alle hoeken van de kamer te laten zien, ook die met een hoek af.

Op het einde komt alles goed, en komt het niet goed, dan is dat het einde nog niet. Of toch?

Acteurs van dienst zijn: Pascale Geeraerts, Anne Lijbaert, Christel Pelgrims, Jan Sas, Luk Suykens & Koen Van den Bussche

Geef een reactie