Wie is de Mol?: De handtas van Olcay

2,7 miljoen mensen en enkele Belgen keken naar de start van het achttiende seizoen van Wie is de Mol? in Nederland. Ik geef het toe. Deze jongen is één van hen. Ik heb er ook lang naar uitgekeken. Lekker speculeren over wie de saboteur van dienst is. Toch zalig om dit in familiale kring te doen. De makers van de Nederlandse Mol zorgden voor een opmerkelijke verrassing. De tien kandidaten werd in vijf duo’s opgesplitst en ze werden gedropt in vijf verschillende landen. Daar moesten ze in een sneltreinvaart een kluis zoeken. Wie buiten tijd was, kreeg een eliminatieproef voor de kiezen. Ron Boszhard moest het spel verlaten. Maar twee kandidaten sprongen in mijn oog als toekomstige mol.

Eén van mijn absolute Mollen is modeontwerpster Olcay Gulsen. Bloedfanatiek, enorm gedreven …  Alleen stel ik mij de vraag wat ze met die handtas naast zich doet in volle Mollenstrijd. Akkoord, ze is de drijvende kracht achter Supertrash. Maar een handtas moest toch hinderen in volle strijd. Is het een teken aan de wand? Is het nu al een hint waar ik naar uit moet kijken? Heeft Olcay verschillende kleuren handtas bij? Het wordt ongetwijfeld vervolgd.

Ook de tekenaar van Fokke & Sukke : Jean-Marc van Tol blonk uit in zijn traagheid en verstrooidheid. Samen met zijn kompaan Jan Versteegh liep het helemaal mis. Ook dit duo kreeg een eliminatieproef voor de kiezen. Het Zwaard van Damocles hing  boven hun hoofd. Ik mag dan mij wel serieus misrekenen. Naar mijn gevoel waren ze één van de grootste slokoppen in de telefoonrekening van Art Rooijakkers.

Jean-Marc en Olcay. Ze staan bovenaan in mijn lijstje als toekomstige mollen. Of het zo zal zijn, weet ik niet. Maar die handtas van Olcay intrigeert mij nog het meest van al … Herbergt Olcay’s sjakosj het geheim van De Mol? To be continued …

Geef een reactie