De moderne ridders van de keukentafel

De ridders van tegenwoordig zijn niet meer wat ze ooit waren. Zo hebben ze totaal andere interessegebieden dan onze helden van vroeger.  Neem nu de Ridders van de Ronde Keukentafel. De voorbije twee weken waren de sterren uit de Mark Tijsmans-boeken te zien in het Antwerpse theater ’t Eilandje. Deze voorstelling, naar het gelijknamige boek, neemt je mee op de avontuurlijke reis van prins Arthur vol humor en ridderlijk plezier in het kasteel van Camelot. Maar de ridders zijn een beetje moe van al het drukke werk daar op ‘t Eiland. Om in mei 2018 volop ten strijde te trekken houden ze eerst een stevige winterslaap. Goed uitrusten is de moeder van de porseleinkast.

In mei 2018 plant productiehuis Deep Bridge al nieuwe voorstellingen in het Ethias Theater in Hasselt, de Capitole in Gent en Theater Elckerlyc in Antwerpen. Dat werd aan de wereld aangekondigd. De voltallige cast is enorm opgetogen dat de musical nu door Vlaanderen trekt. “Ons harde werken van de voorbije maanden wordt nogmaals beloond. En sommigen van ons kunnen zo eens dichter bij huis spelen. Dat is supercool”, klinkt het. Regisseur Mark Tijsmans is enorm tevreden. Het verhaal van Koning Arthur is al eeuwenlang bekend. Waarom zouden zijn Ridders van de Ronde Keukentafel al stoppen met te vertellen.

Maar het blijven toch moderne ridders die van de Ronde Keukentafel. Zo is de muziek van hun castalbum nu ook te vinden op iTunes, Apple Music en Spotify. iTunes en Spotify: Het was in ridderland ooit anders tussen al het klaroengeschal.

Klaroengeschal anno 2017:
iTunes: http://apple.co/2zBW9Cz
Spotify: http://spoti.fi/2hmY8kc

Foto: Deep Bridge

Geef een reactie