Manou Kersting en de middenstandspooier

Begin januari mag het publiek van Theater Elckerlyc over schuld en onschuld oordelen in het Hof van Assisen. U wikt en u beschikt tijdens Assisen – de webcammoord: het gloednieuwe interactieve theaterstuk van Uitgezonderd. Theater. Centraal staat de moord op Anne Delorge. Pooier van dienst is Manou Kersting. Typecasting of niet? Hij is naar eigen zeggen de tel al kwijt geraakt hoe dikwijls ze hem hebben gevraagd voor dit type rol. Maar het beest in hem mag weer helemaal los. Zijn televisiedoorbraak was Matroesjka’s. Het publiek laat zulke rollen maar al te graag aan de acteur kleven. Nochtans heeft hij op theatervlak al knotsgekke rollen gespeeld. De man uit Assisen is helemaal niet het soort crimineel zoals je hem bij Matroesjka’s zag. Tijdens Assisen zie je een eenvoudige man, die een bordeel heeft. Hij zorgt voor de inkopen, dat de meisjes niet al te veel zeuren en dat de kamers in orde zijn. Tenslotte moet hij er zijn geld mee verdienen. Een ware middenstandspooier dus …

Meer info over Assisen in Theater kan u vinden op:
https://www.assisenintheater.be/

Vanaf 18 januari te zien in Theater Elckerlyc.
Foto: Jan Liekens

 

Geef een reactie