Waar is Charlie gebleven?

Zondag gaat bij De Komedie Compagnie De tante van Charlie in première. Deze komedie met onder andere Hugo Sigal (zonder Nicole), Karel Deruwe en Jan Van Dyke op de affiche belooft nu al één van de kleppers van het theaternajaar te worden. Onlangs was er een grote dansrepetitie waarop de fotografen rustig hun ding mochten doen. Business like usual. Alleen viel één grote afwezige op. Thomas Van Goethem alias Charlie leek als magic van de aardbolfabriek verdwenen te zijn. Zijn ‘tante’ (Jan Van Dyke) was er wel. Na Waar is Wally, Waar is Puidgemont stelde ik me de vraag: Waar was Thomas aka Charlie gebleven? Het zal toch niet waar zijn.

Neen hoor. Thomas is een creatieve duizendpoot, die zowel interesse in het werk voor als achter de schermen toont. Hij had op dat moment wellicht andere dingen te doen. Maar hij vertelde me al eerder dat De Tante van Charlie met rood in zijn agenda stond aangestipt. Toen ik hem eventjes sprak tijdens de voorstelling van Café Beveren, was hij laaiend enthousiast over zijn samenwerking met Jan Van Dyke. Hij fluisterde me toe: ‘Qua leermeester kan ik met niemand beter spelen’. Dus bij deze driewerf hoera. Charlie is terecht. Hij tekent nu zondag present voor de première van het blije weerzien met zijn tante. Doe hem de groeten!

Foto: Jan Liekens

Geef een reactie