Jolien Klaes: De jongste uit het Miss Fashion-deelnemersveld

Met haar zestien lentes is Jolien Klaes uit het mooie Sint-Job-in-‘t-Goor de jongste kandidate bij Miss Fashion. Een jonge leeftijd betekent echter niet dat deze studente Voeding, bejaarden- en kinderzorg geen ambitie heeft om tijdens de finaleavond op 7 oktober een fraai eindresultaat te halen. Haar bedoeling is om later logopediste of opvoedster te worden. Maar nu smijt ze zich ten volle op deze wedstrijd. Haar passie is kunstrolschaatsen, wat eigenlijk zwaarder is dan het gewone schaatsen op ijs. In deze discipline werd Jolien maar liefst 3x Belgisch kampioen. Door een knieblessure, die ze opliep tijdens het kunstrolschaatsen heeft ze nu tijd om volop voor haar dromen te gaan. En net die tijd gebruikt ze ten volle. Dromen om model te worden heeft de piepjonge Jolien nog niet. Toch staat ze graag voor de lens en zou ze hier en daar graag een modeshow willen lopen om wat bij te verdienen. Ze denkt dat ze wat aan zelfzekerheid ontbreekt. Wat niet is, kan dankzij Miss Fashion wel degelijk komen. Waarom zou ze niet in de voetsporen kunnen treden van haar grote idool Gigi Hadid? Het tot nu toe afgelegde parcours omschrijft Jolien als heel intensief. Het is naar haar gevoel ook niet evident om een dergelijk traject af te leggen. Vooral de verplaatsingen wegen na een tijdje vrij stevig door. Maar die zijn voor haar ouders. En toch … is de ambitie navenant. Haar belangrijkste doel was om meer zelfvertrouwen te krijgen en meer mensenkennis op te doen. Tijdens de finale ambieert ze vooral een mooie plek in de top 10. Het weze haar van harte gegund.

Foto: Steven Masset

Geef een reactie