Mathieu en Guillaume: De stilte doorbroken

Ze komen van ’t stad. Ze zijn ontzettend muzikaal. Maar wat enorm belangrijk is dat ze vooral ‘broers’ zijn. Internetgewijs wordt het nog een stukje sterker voor Mathieu en Guillaume. Want daar hebben ze zich omgedoopt tot ware troubabroers. Na een lange periode van stilte laten beide heren opnieuw van zich horen.  Akkoord, ze zijn de huismuzikanten van het populaire Radio 2-programma De Weekwatchers. Maar op eigen materiaal was het sinds Goldmund (2014) wachten. En dit tot nu …

Hun derde album ‘Plettenberg’ is klaar om op de wereld losgelaten te worden. De echte première van de theatertour ‘Als ik van u was’ is op 7 oktober in de Antwerpse Arenbergschouwburg. Maar om te tonen dat ze echt wel de stilte willen doorbroken, lanceren ze één week voordien hun album met een silent pop-upconcert. De beide broers treden op in de vitrine van Maurice Coffee Bar van Véronique Leysen. (Voor de niet-hipsters die deze tekst lezen:  te vinden onder de Antwerpse Boerentoren). Het concept is heel simpel. Voorbijgangers op straat krijgen een hoofdtelefoon om naar de nieuwe liedjes van beide heren te luisteren. Alvast een nobel initiatief om de stilte rond hun album te doorbreken. En toch …

Maar waar je pas echt stil van wordt, is het verhaal rond de titelsong ‘Plettenberg’. Twee jaar geleden verloor Guillaume een goede vriend in Zuid-Afrika. Om zijn verdriet een juiste plek te geven, reisde hij naar Zuid-Afrika af tot op  de plek van het ongeval: Plettenberg Bay. Daar vond hij de inspiratie voor het nummer. Stef Bos vulde de tekst aan met een Afrikaanse strofe. En de geboorte van Plettenberg was een feit. Wanneer je alle liedjes op het album beluistert, trek je snel één conclusie. Stuk voor stuk zijn het allemaal herkenbare en eerlijke verhalen over twijfelen, kiezen, winnen en verliezen. Kortom: verhalen uit de stilte van het leven gegrepen en die ieder van ons maar al te goed kent.

Fotocredits: M&G – Mathieu & Guillaume

Een gedachte over “Mathieu en Guillaume: De stilte doorbroken

  1. Als mama van Nicolas , over wie het eigenlijk gaat , kan ik alleen maar dankbaar zijn voor dit prachtige geschenk . Oh zo mooi , oh zo zalvend .

Geef een reactie