De beloftes van Johan Veugelers

Vlaanderen (inclusief mezelf) leerde Johan Veugelers kennen als de Nederlandse accordeonist van The Sunsets. Nu er van The Sunsets al lang geen sprake meer is, speelt hij samen met Annelies Winten, zijn collega van weleer, bij de ambiancegroep De Stoempers. En alsof dit nog niet genoeg is, laat deze sympathieke Nederlander nu ook solo van zich horen.  Zijn debuutalbum ‘Beloof me’ werd afgelopen vrijdag aan fans, vrienden en aanwezige pers voorgesteld. Maar wat zijn die beloftes van Johan Veugelers toch? Ik ging op onderzoek uit.

Zeker omdat Johan onlangs in het nieuws kwam toen hij Rosanne uit Temptation Island wist te strikken voor de videoclip van ‘Schreeuw het uit’. Een eigentijdse bewerking van Jennifer Lopez’ monsterhit ‘Let’s get loud’. Naar mijn gevoel loonde het alvast de moeite om de tracklist een keertje van dichterbij te bekijken. Kwestie van verborgen boodschappen zeker te ontdekken. Helaas bracht dit geen licht in de duisternis.  Buiten de alzeggende titel ‘Ruitenwisser’, de bekentenis: ‘Ik was geen Casanova’ en zijn belangrijkste hobby’ blootvoets dansen’ zie ik door het bos de bomen al lang niet meer. Maar ach, wat doet het er toe. Ambiance is het codewoord van ‘Beloof me’. En dat moeten we hoog in het vaandel dragen.  Zijn eerste exemplaar kreeg Johan uit de handen van collega Luc Steeno. Het album is naar zijn eigen zeggen een ‘kers op de taart’, zeker wanneer ik zijn persbericht van dichterbij bekijk. Ik hoop alvast dat het een zeer smaakvol verorberen van het gebakje wordt. Tal van BV’s gingen me voor en knikten alvast instemmend.

Geef een reactie