Een Macarena met bollen

Astana heeft zijn eerste slag in de bergen op zak. Fabio Aru won de strijd tussen de groten op La Planche des Belles Flles. De Italiaanse klimgeit lijkt nu al één van de grootste challengers te worden voor de schier ongenaakbare Chris Froome.

Alleen heeft Fabio Aru nog meer talenten dan vliegensvlug een berg opknallen. Meer bepaald : dansen. Samen met zijn ploeggenoot Michael Valgren organiseerde hij een weddenschap met zijn fans. Bij het verzamelen van 10000 likes gingen beide heren de macarena dansen. Alleen wist hij toen nog niet dat hij de ‘polkadot’ jersey zou dragen bij hun dansstonde. Een uniek beeld ging de wereld rond via sociale media. So you think you can dance? Zag u ooit een Macarena met bollen? Ik wel …

Het waren unieke beelden daar in de Tourbus van Astana. Een blonde Deen en een Italiaanse Sardijn. De Italiaanse kampioenentrui draagt hij nu even niet meer. Om de wereld te verrassen met zijn dans moest hij de bollen dragen. De Giro miste hij door een blessure. Maar in de Tour knalt hij met het Macarena-stijl de bergen op. Alsof het vogelenzangetje in de bergen hem gidst … So you think you can dance? Zag u ooit een Macarena-dansende berggeit met bollen? Ik wel …

Bekijk Aru en Valgrens dans: https://www.youtube.com/watch?v=T5FYZgpzcH4

Geef een reactie