Onbevreesd

Onbevreesd trek ik regelmatig de theater- en culturele centrazalen langs. Kwestie van wat cultuur op te snuiven en de geest wat te verrijken. Onbevreesd en met een open blik zodoende dat je je wereld wat kan verruimen. Zo trok ik onlangs naar de voorstelling met de veelzeggende titel ‘Onbevreesd’ in de Mechelse Stadsschouwburg. Dit is een creatie van het creatieve brein: Hugo Matthysen en met actrices Tine Embrechts en Karlijn Sileghem.

Er hangt een waas van mysterie rond Onbevreesd. Fantasierijk, creatief en humoristisch. De humor van Het Peulengaleis, de magie van Dag Sinterklaas en verkleedpartijen zoals in de beste afleveringen van ‘Amateurs’. Zo nu en dan een knotsgek liedje van Ronny Mosuse er tussendoor. En het kan gewoon niet beter zijn.

Tine Embrechts en Hugo Matthysen kende ik wel als adepten van het humoristische genre. En toch .. Het was Karlijn Sileghem, nog steeds voor mij de vrouw van ‘Katarakt’, die me het meest bekoorde. Een verrassing zonder meer. En toch had ik het moeten weten. Ze heeft ooit in het Peulengaleis gestaan. Maar dat is me helaas wat ontgaan.

Kortom: voor wie eens een ‘onbevreesd’ avondje naar het theater wilt gaan en vooral graag nieuwe dingen opsnuift, is ‘Onbevreesd’ het ideale plekje om te zijn. Maar vergeet uw stoutste schoenen niet.

Geef een reactie