Game, Reset, Match voor William Boeva

Afgelopen donderdag ben ik naar William Boeva gaan kijken. Hij kwam met zijn show Reset naar de Mechelse Stadsschouwburg. De allerkleinste der Belgische komieken kwam, zag en overwon. Akkoord, het is misschien wel oneerbiedig om hem altijd in een bepaald vakje te duwen. Maar zoals Will Tura voor eeuwig en drie dagen wordt geassocieerd met Eenzaam zonder jou, Clouseau met Anne zal William Boeva de man van de dwergenmoppen zijn. Op het podium gebruikt hij zijn gestalte op een bijzonder positieve manier. Hij integreert het Reset met een zelf gezagen telraam met ‘vierkanten’ bollen. En toch …

Het zou oneerbiedig zijn om hem als de man te bestempelen die alleen maar dwergenmoppen kan vertellen. Neen, daarvoor is zijn show Reset van een ‘te hoog’ niveau en Boeva te getalenteerd als komiek. Tijdens Reset toont hij een inkijk in zijn wondere leven alsof je met hem in de kroeg zit tussen pot en pint. Naturelle humor, van tijd tot de tijd de slappe lach met een Antwerpse grote mond.

Opvallend is ook dat William Boeva tijdens Reset zijn talent toont als komisch acteur. Een mimiek om U te zeggen van hier tot en met Tokio. Shows worden vaak beoordeeld met sterren. Vijf sterren geven voor een comedyshow is misschien van het goede te veel. Nobody is perfect, you know. Maar vier of vier en halve ster is zeker verdiend. Game, Reset, Match voor William Boeva.

Geef een reactie