Eline is de Mol

Er zijn zekerheden in het leven. De Mol wordt altijd ontmaskerd. Thomas Cammaert is de Nederlandse Mol, Politie-inspecteur Eline in België. De kogel is door kerk. De winnaars, de verliezers en de Mollen zijn bekend. Heel wat mensen hadden de voorbije weken in de Lage Landen waanzinnig veel puzzelplezier gekend. Verdachtmakingen, mollenboekjes … Alles werd gebruikt om de identiteit van De Mol te achterhalen. En nu … mogen alle Molloten stilaan hun lente- en zomerslaap aanvangen. De Mol zit er eventjes op. En toch … moeten we nog even wachten.

Er is wel een zekerheid over wie De Mol is. Toch moeten nog vele vragen beantwoord worden. Volgende week gaan we zien hoe Eline de boel heeft belazerd. Het antwoord van de Oostkantons in West-Vlaanderen is er wellicht ééntje van. Haalt het politiekorps opgelucht adem dat Eline dan toch niet zo een slechte fysieke conditie heeft? Als voetballer, sportmonitor en flik is een hartslag van 119 in rust wel zeer hoog. En wat over haar claustrofobisch karakter? Heeft ze dat werkelijk of toch niet? Zong ze vals in de gospel-proef? Zat in de legpuzzel aan het struisvogellabyrinth werkelijk de zin ‘Eline is de Mol’ verborgen? Ik hield er slapeloze nachten aan over. En toch … moeten we nog even wachten. Eline moet haar geheimen nog onthullen. .

Wat moet een Molloot doen nu alles bekend is? Het zwarte gat breekt de komende tijd ongetwijfeld aan. Is er een geen Mol in Oeztbekistan, Haïti of Guinee die we kunnen volgen. Een mol zoeken werkt verslavend. Mollenforums op sociale media hadden heel veel fans. Ook ik! En wat nu …  Beste Molloten. Een advies: geniet nog even van een stralende lentezonnetje de komende dagen. Insomnia bij stralend lenteweer is uit den boze. Volgende maandag kennen we de ware toedracht achter de Mol. Daarna breekt pas het zomerreces aan.

Geef een reactie