Een Mol met een hartslag van 119

De Belgische reeks van De Mol nadert de apotheose. De kandidaten blijven nog met vier over: Davey, Annelies, Robin en Eline. Eén van de vier is De Mol. De andere drie respectievelijk: de winnaar, de verliezer en de ultieme pineut om net voor de finale te sneuvelen. Sam, de Benjamin van de groep, is het zeker niet. Na een doldwaze nachtproef in de caravan werd hij naar huis gestuurd. Ik voelde het aan fluisterde hij Gilles De Coster toe.

In alle polls wordt met argusogen naar Davey gekeken. De student houtbewerking zou bij velen de topfavoriet zijn om als Mol dit parcours gesaboteerd te hebben. Het kan … Opvallend was dat hij na twee koffies wel heel goed sliep, gewoonweg uit de ervaring om met zijn vader vaak met de camion op stap geweest te zijn. Een kerel met levenservaring of mag je geen slapende mollen wakker maken. Ik heb twijfels. En toch …

Ik stel mij meer en meer vragen met de slechte staat van ons politiekorps. Eline is politie-inspecteur van beroep. Op zich: heel nobel. Alleen blijkt ze over een bijzondere slechte conditie te beschikken. Dit werd al eerder duidelijk toen ze door Hans als één van de eersten werd ingehaald op het mountainbikeparcours. Nu blijkt ze ineens over een hartslag van 119 in rust te beschikken. Pittig detail: zelfs in mijn meest obese periode uit het leven lag de hartslag nooit zo hoog. Bovendien heeft Eline last van claustrofobie. Bijzonder vreemd allemaal om dit op nationale televisie uit de mond te horen van iemand die tot de arm der wet behoort. Nog opvallender is dat ze heel vlot kan touwtje springen. Toch een teken aan de wand van ietwat fysieke conditie. Het stemt me tot nadenken: Is zij een geboren stresskip, is ze een opgefokt iemand of is ze gewoonweg … De Mol?

Geef een reactie