Thomas Cammaert: een Soldaat van Oranje met Mollenstreken

Vorige week had ik in mijn blogje geschreven over een aangekondigd koningsdrama in de finale van de Nederlandse Wie is de Mol? Door het vertrek van wetenschapsjournalist Diederik Jekel vlak voor de finale leek de weg naar eindwinst voor de Vlaamse acteur Thomas Cammaert helemaal open te liggen. Ze hadden elkaar gevonden in een bondje. Beide heren bleken fervente spelers te zijn, met slechts één doel voor ogen. Met name: de eindwinst in Wie is de Mol? bemachtigen …

Alleen werd de aangekondigde eindwinst voor Thomas er ééntje met een gitzwart randje voor zijn goede vriend Diederik Jekel. Dit werd heel snel duidelijk tijdens de Nederlandse finale. Thomas bleek immers De Mol zijn waar de wetenschapsjournalist 3 weken lang had naast gelegen. Presentator Art noemde hem één van de betere mollen uit de Molgeschiedenis. Blijkbaar had winnares Sanne hem pas door in aflevering 8 of 9. Van de 55 afgelegde testen bleken er maar 2 op Thomas ingevuld te zijn. Briljant gespeeld zeggen ze dan.

Ook Thomas’ beste vriendin Nina bleek verbaasd te zijn. ‘Als Thomas de Mol is, mag hij me wat uitleggen. Want dan heeft hij ons weken in het ootje genomen.” Beste Nina, het is wat het is. Ga eens een koffie drinken met Thomas. Het zal wel goed komen tussen jullie beiden. Bovenal mag je fier zijn op je beste vriend. Hij heeft het schitterend gedaan. Een Soldaat van Oranje oftewel Thomas Cammaert gaat voor alle Molloten de geschiedenisboeken in als de eerste Vlaamse Mol in 17 Nederlandse Mollenreeksen. Omschrijf hem maar als een fanatieke speler, die snel het vertrouwen won van de groep en op slinkse wijze Mollenstreken uithaalde. Well done, Thomas! Zelfs mij had je in de maling genomen.

Geef een reactie