The Band 2017: Sotirios

Je hebt zo van die mensen, die in je gedachten blijven. Eén van de allerleukste verhalen uit The Band 2017 was  te zien op het einde van de tweede auditieaflevering. Sotirios Petrou kwam vanuit het zonnige Kreta naar België pour l’amour. Even een korte samenvatting: Zijn huidige vriendin was in Kreta op vakantie en viel voor de charmes van de barman. Ze ging een pintje drinken en verzonk in de ogen van Sotirios. Van het één kwam het ander. Sotirios, ‘Sotos’ voor de vrienden, volgde zijn hart en woont nu al anderhalf jaar bij de liefde van zijn leven.

Als Griekse kandidaat lijkt het me niet gemakkelijk om mee te dingen naar een plekje in een Nederlandstalige popband. Maar Sotirios kwam, zag en overwon de Vlaams-Nederlandse Akropolis . Voor de gelegenheid bestaande uit Slongs, Nielson, Kris’tos’ Wauters en Min Heeos Bervoets. De Ster van Stan Van Samang zong hij voor zijn vriendin, die hem vriendelijk wees om toch het publiek niet uit het oog te verliezen.

Akkoord, er is nog werk aan de winkel voor Sotirios zijn uitspraak. Maar onderschat Grieken niet … Ik twijfel er geen seconde aan. Nu al weet ik dat Sotos zich als een verbeten Kretenzer zal smijten op de Nederlandse taal. Er zal wellicht een ‘baklava’ als spervuur aan Nederlandse woorden volgen. Net zoals Dimitris Kolovos de harten en de plastieken heupen van de Malinwa-supporters opnieuw liet bewegen, zal Sotirios de gevoelige snaar bij vele meisjes raken. Als hij The Band haalt, zal zijn verhaal Vlaanderen en Nederland rondgaan. Geen enkele jonge vrouw is onberoerd voor een man, die zijn hart volgt. Een troef om uit te spelen. Go Soitrios Go! Let the Sirtaki-moves be in The Band 2017!

 

Geef een reactie