Bijzonder nieuws – 16 januari 2017

Bijzondere verhalen … Je vindt ze altijd in de nationale media. Ik maakte deze compilatie uit het nieuws van 16 januari.

Spelers moeten studeren … Forfaitscore in het voetbal
De spelers van vierdeprovincialer VK Wikings Kortrijk konden het afgelopen weekend niet voetbal. De reden hiervoor is dat ze allemaal moesten studeren voor hun examens. “We hebben uitsluitend spelers uit de eigen jeugd”, aldus voorzitter Stephan Adriaenssens. “Bijna allemaal studenten. En tja, dan kan dit gebeuren. Tenslotte is dit niet méér dan een vrijetijdsbesteding. De resultaten zijn totaal niet van tel.”

Eerste eredame van Miss België verkoopt voor 34500 Euro aan tickets
Delphine Devos mag dan wel tot de eerste eredame van Miss België gekroond zijn. De West-Vlaamse schone heeft een opvallend nieuw record op haar naam staan. Voor de finale verkocht ze immers voor 34500 euro aan tickets. Reactie: “Tja, mijn ouders kennen gewoon veel mensen.” Dit vertelt ze in Het Laatste Nieuws.

Belgen houden van de solden
Uit een eerste tussenstand naar aanleiding van een bevraging door minister van Middenstand Willy Borsus (MR) blijkt dat bijna zes op de tien Belgen de koopjes en de voorafgaande sperperiode willen blijven behouden. Borsus lanceerde eind december een adres waarop zowel de consument als de handelaars konden laten weten wat ze van de koopjes en de sperperiode vonden.

Geef een reactie