Bijzonder nieuws – 12 januari 2017

Bijzondere verhalen … Je vindt ze altijd in de nationale media. Ik maakte deze compilatie uit het nieuws van 12 januari.

Tuin Rik Torfs het stadspark van Heist-op-den-Berg?
De Heistse lokale oppositiepartij E.T.A. heeft een lumineus idee in verband met de tuin van Rik Torfs. Omwille van gebrek aan groen in zijn gemeente leek het raadslid Jan Baestaans wel iets om de tuin van Torfs’ herenhuis te openen voor alle inwoners. Torfs reageert lakoniek. “Huis en tuin staan geklasseerd. Je kan daar niet zo maar eender wat mee doen. Ik kan wel beloven dat ik de tuin goed zal onderhouden.”

Kies zelf 8 nieuwe monopolypionnen?
Speelgoedfabrikant Hasbro gaat het populaire bordspel Monopoly vernieuwen met 8 nieuwe pionnen. Uit 56 mogelijkheden biedt men op de website www.votemonopoly.com de keuze om de nieuwe pionnen te kiezen. Stemmen kan nog tot eind deze maand.

9 op 10 ouders kiezen nog altijd familienaam papa
Bijna negen op de tien baby’s , die in 2016 werden geboren, krijgen de familienaam van de moeder. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksregister. Sinds juni 2014 mogen ouders zelf de familienaam van hun kinderen kiezen.

Geef een reactie