Lisa for President

Het grootste circus ter wereld heeft met Donald Trump een nieuwe directeur gekregen. Vanochtend reageerde iedereen bij het opstaan vol ongeloof met: ‘Het is toch niet waar, het zal toch niet waar zijn of hoe is het in godsnaam mogelijk‘ Maar het is een vaststaand feit: stemmend Amerika heeft gewikt en beschikt. Donald J. Trump is de 45e president van de Verenigde Staten van Amerika. Voor velen kwam het compleet onverwacht. Alleen in Springfield, de thuishaven van The Simpsons waren ze er vrij zeker van. 16 jaar geleden werd Donald Trump immers als president voorgesteld in een aflevering ‘Bart for the future’. Hierin krijgt hij een visioen, waarbij zijn zus de baas van het land zou geworden zijn, na de termijn van Trump. Een voorteken aan de wand, of niet.
Wakker blijven voor ‘the greatest show on earth’ doe ik niet. Daarvoor is mijn nachtrust me te dierbaar. Maar na de nacht heb ik vanochtend toch uit nieuwsgierigheid naar de Amerikaanse verkiezingen gekeken. Huilende mensen in het éne kamp. Anderen, die stralend van geluk toch van petje wisselde … En toen kwam als klap op de vuurpijl the votes of the American People .. Ach, het leek het Eurovisiesongfestival wel …

Maar WAT ALS het visioen van Bart Simpson werkelijkheid wordt … Dan maak ik nu al met plezier een kanttekening. Na Donald Trump wacht ons dan Lisa als presidente (als eerste vrouw ooit) met een regering om u tegen te zeggen. Een korte karakterschets: Lisa wordt presidente, Chief Wiggum als minister voor de nationale veiligheid, Apu Nahasapeemapetilon als minister van buitenlandse betrekkingen, Santa’s Little Helper als de ultieme minister voor dierenwelzijn, de Quick-E-Mart als nieuwe hofleverancier aan Het Witte Huis en Homer Simpson als minister van gezondheid en ‘niet te vergeten’ donuts.

Zou Donald hier geen welgemeende D’Oh voor laten weerklinken?

U kan het filmpje van The Simpsons bekijken via: https://www.youtube.com/watch?v=lxjM1yCcqTQ

 

Geef een reactie