Op weg naar de Miss België-kroon?: Shania Mestdagh (17, Merksem)


Spiegeltje spiegeltje aan de wand. Wie is de mooiste van heel Belgenland? Ongeveer zestig kandidates zijn nog in de running om het kroontje van ’s lands mooiste in 2024 te bemachtigen. Eén van hen is de 17-jarige Shania Mestdagh uit Merksem. Zij veroverde nog niet zo lang geleden de titel van 2e eredame Miss Antwerpen. Is Shania op weg naar het Miss België-kroontje? De toekomst wijst het uit. ‘Heel de zomer lang heb ik full concentration richting de provinciale finale van Miss Antwerpen gewerkt’, vertelt Shania. ‘Elke dag was ik er mee bezig wat ik nog allemaal kon doen om een zo mooi mogelijk resultaat te bemachtigen. Ook al vind ik het nog altijd onwerkelijk. Ik ben nog altijd fier dat ik het lintje van 2e eredame mag dragen. Het motiveert me alleen maar om toekomstgericht er nog extra mijn best voor te doen. Het was mijn mama die me achter mijn rug om had ingeschreven. Ze wist maar al goed dat ik altijd de filmpjes van Miss België aan het bekijken was. Daarom vind ik het ook fijn dat ze allemaal achter me staan. Tijdens de provinciale finale had ik een ‘nogal’ luidruchtige fanclub in de zaal zitten (lacht).’

Juf Taekwondo
In haar vrije tijd blijkt Shania geen katje te zijn om zonder handschoenen aan te pakken ‘Ik heb een zwarte gordel, eerste dan in Taekwondo. Je kan zestien gouden streepjes op je zwarte band krijgen. Dus ik heb er nog vijftien te gaan (lacht). Voor mezelf ben ik al heel tevreden dat ik zo ver hierin ben geraakt. Daarnaast geef ik ook les aan kleine ‘petotters’ om zichzelf te leren verdedigen. Iets wat ik heel erg belangrijk vind.’

Dierengeneeskunde
Je bent jong en je hebt de wereld nog aan je voeten liggen. Dit is Shania’s achterliggende drijfveer van haar deelname. ‘Ik ben 17, ik volg in het zesde middelbaar in de richting wetenschappen-wiskunde. Volgend jaar droom ik er van om dierengeneeskunde te gaan studeren. Dus wanneer ik aan Miss België wou deelnemen, was het nu of nooit. Als studente valt het nog enigszins te combineren. Wanneer ik 40 uur per week zou werken, zou het al een pak zwaarder wegen. Maar ach, dit is een once-in-a-lifetimeexperience waarvoor ik me ten volle wil smijten. Niemand neemt mij deze ervaring nog af.

Foto: Miss Belgium

Geef een reactie