Theaterreview: Zo Mooi Zo Blond (Au Fond Producties)


Met Zo Mooi Zo Blond ging ook het najaar voor AuFond Producties van start. Zo Mooi Zo Blond is oorspronkelijk een muzikale komedie van Walter Van De Velde, Hans Bourlon, Gert Verhulst en Danny Verbiest. De productie speelde exact 20 jaar geleden met Nicole en Hugo in hetzelfde theater als waar het nu zal te zien zijn: Theater Elckerlyc. Het beproefde recept van weleer werd door regisseur Manu Jacobs, choreografe Helle Vanderheyden en de cast opnieuw naar het grote publiek toe gebracht.

Het verhaal brengt ons terug naar Blankenberge in de jaren 70. Nicole en Hugo staan te schitteren in Het Witte Paard, de jeugd fladdert rond op de tonen van Vlaamse hits en de zon verwent de campingbezoekers van Camping Bonanza. Op die camping ontmoeten we vaste vakantieganger Jeanine (Jacky Lafon), die plots nieuwe buren krijgt. Cois en José “van ’t Kiel” (Geena Lisa Peeters & Ivan Pecnik). Jammer genoeg klikt het niet tussen deze nieuwe buren, maar dankzij campinguitbater Sylvain (Maarten Bosmans) blijft de sfeer erin met de beste Vlaamse muziek uit de jaren ’70. En de kinderen (Yanni Bourguignon, Lisa Gerlo, Brent Pannier en Laure Ven) ontdekken ondertussen de liefde… en mekaar

Het recept van Zo Mooi Zo Blond zijn oude herkenbare Vlaamse hits in een musicaljasje. En eerlijk gezegd: dit blijft werken als een tierelier. Ja, Zo Mooi Zo Blond is het festival van de Theaterambiance. Dat werkt met éénder welke cast. En ook met deze groep acteurs krijgen ze de zaal perfect aan het meezingen? Alleen moeten de makers wel opletten. Tussen deze Zo Mooi  Alleen moet je alles ook in de juiste context plaatsen. Tussen deze Zo Mooi Zo Blond en de vorige Zo Mooi Zo Blond is er een fenomeen in het televisie- en het muzieklandschap. Meer bepaald: #likeme. Pommelien Thijs, Camille D’Hondt, Maksim Stojanac, Francisco Schuster and friends zongen oude hits in een Vlaamse jasje naar de hoogste regionen van de hitparade. De hits van de jaren 70 zijn door de jongeren van nu vooral gekend door de #likeme-interpretatie. Ach het zij zo, het is de tijdsgeest

Deze Zo Mooi Zo Blond wordt vooral gedragen door Master of Cermony Sylvain (alias Maarten Bosmans). Koning Bossie geeft op anderhalve voet en zijn eigen komische manier deze Zo Mooi Zo Blond het nodige peper en zout. Theatergewijs valt vooral de synergie op tussen Geena Lisa en Ivan Pecnik. Dit duo lijkt op theatervlak een match made in heaven.

De jonkies van dienst Yanni, Lisa, Brent en Laure zie je zienderogen groeien in hun rol tijdens deze Zo Mooi Zo Blond. Hits interpreteren uit een periode waarin ze nog niet geboren waren is geen evidentie. Hits in de stijl van Verloren Hart, Verloren Droom en De Roos zijn stuk voor stuk klassiekers waar je vooral kilometers moet malen op het podium om deze vlot te beheersen. Bij een dernière zal dit ongetwijfeld sterker voor de dag komen dan bij een ietwat zenuwachtigere première. Deze musical heeft vooral heel groeimarge in zich door kilometers op camping Bonanza te malen. En dat zal zeker zo geschieden. Laat de zon zeker in hun hart schijnen.

Bekeken op 8/10/2023: Theater Elckerlyc

Meer info kan u vinden op: http://www.aufondproducties.be

Foto: Steven Hendrikx – Au Fond Producties

Geef een reactie