Ivan Pecnik: ‘De liedjes van Zo Mooi Zo Blond moeten zich niet meer bewijzen.’


AuFond Producties opent hun najaarsdebatten met een groot muzikaal feest. Ze gieten hun eigen sausje over Zo Mooi Zo Blond. Ook Ivan Pecnik laat zich van zijn beste kant zien als Cois. ‘Het is een plezant stuk om te spelen. Voetjes van de grond, alles losgooien en ga zo maar verder. Omwille van het volkse karakter van Zo Mooi Zo Blond spelen we in een spreektaal. Met Sven De Ridder Company nog op mijn agenda ga ik een seizoentje Antwerps praten tegemoet. Maar dat hoort er gewoonweg bij. Ik speel de rol van Cois, de rol die vroeger Hugo Sigal deed. En ik ben een beetje ‘de sloef van dienst’. Alhoewel als hij zegt dat hij gaat drinken tegen zijn vrouw ‘Geena Lisa’, dan zal hij drinken. Dus je moet het sloef zijn in een juist kader plaatsen (lacht).’

Jaren 70-vibe
Het stuk speelt zich af in de jaren 70. En dat blijft ook zo. ‘Zo Mooi Zo Blond heeft zich al bewezen naar het grote publiek toe. Deze songs moeten zich niet meer bewijzen. Die zijn sterk genoeg. Her en der hebben we het stuk wel geactualiseerd. Zo komt er een knipoogje in naar het omroepstersverleden van mijn theatervrouw Geena Lisa. Maar dat moet perfect kunnen. Naar het publiek toe moeten we gewoon heel erg naturel overkomen. Op het vlak van energielevel ben ik daar vrij gerust in wat Geena en ik betreft. Zo hebben we tijdens de repetities al heel wat afgelachen. Ook op bewegingsniveau zijn we elkaars gelijken. We leunen dichter aan tegen het bewegen dan tegen het dansen. Dus op dat vlak zijn we zeker een match.’

Meer info over Zo Mooi Zo Blond: www.aufondproducties.be

Foto: AuFond Producties – Steven Hendrikx

Geef een reactie