Alicia Franck schiet raak in Tsjechië


Na winst in de Zweedse Varberg Cyclocross was het zaterdag opnieuw raak voor de 29-jarige veldrijster Alicia Franck van het De Ceuster Bonache Cycling Team. De Essense won in Tsjechië de Ostrava Grand Prix, een wedstrijd waarin haar teamgenote Lies’l Schevenels 13de werd. “Na alle perikelen van het voorbije seizoen – Franck voelde lang de gevolgen van een coronabesmetting – had ik een goede zomer met een 2de plek op het BK Mountainbike. Zowel in m’n hoofd, maar ook met de benen zit het goed. Na mijn 2de plek van eerder deze week in de wedstrijd in het Tsjechische Kolïn stond ik erop gebrand om in Ostrava te winnen. Het is ook een prachtig parcours rond een oude staalfabriek. Met bijna dertig seconden voorsprong op de eerste achtervolgster was dit inderdaad een mooie overwinning in het begin van het nieuwe seizoen. Aan die eindwinst en podiumplaats hangen heel wat UCI-punten vast die voor mij belangrijk zijn voor mijn startposities in de komende wedstrijden. Ik ben uiteraard blij met mijn prestaties van de voorbije weken. Niet alleen de inspanningen, maar ook de recuperatie na de wedstrijden verlopen prima. Ik keer dit weekend nog terug naar België, waar ik komende zondag (8 oktober 2023) de Exact Cross rij in Beringen”, zegt Alicia Franck. Coach Rob Peeters van het De Ceuster Bonache Cyling-team kijkt eveneens uit naar de eerste Belgische crossen. “Het is fijn te zien hoe onze rensters er allemaal keihard voor werken. Ze zijn enorm gemotiveerd, bereid om stappen vooruit te zetten. Dat zie ik op training. Alicia heeft al twee keer gewonnen en behaalde een 2de plek. Lotte Baele won in Knesselare en Suzanne Verhoeven in Kasterlee. Dat zijn mooie resultaten, maar uiteraard weten onze rensters dat het nog een lang seizoen is met veel wedstrijden. Het wordt een kwestie van volhouden, maar ik heb er alle vertrouwen in.” 

Foto: De Ceuster Bonache Cycling Team

Geef een reactie