Maarten Bosmans: ‘De oude Bossie is bijna terug!’De voorbije maanden stonden voor acteur Maarten Bosmans synoniem voor een horrorscenario.  Een trombose zorgde er voor dat er een amputatie volgde voor de tenen van zijn linkervoet en zelfs een deel van zijn voorvoet. Maar de acteur staat er weer (hetzij op krukken). In de musical Zo Mooi Zo Blond van AuFond Producties is Maarten ‘Bossie’ Bosmans terug. ’43 dagen in het ziekenhuis verblijven is geen lachertje. Maar ik heb heel die tijd naar Zo Mooi Zo Blond toegewerkt. Ik wou deze productie absoluut doen. Gezien alle omstandigheden gaat het goed. Het is fijn om terug aan de slag te zijn. Ik moet nog wel op krukken lopen. Dat zal nog eventjes duren. Maar ik ben blij dat AuFond Producties mij niet heeft laten vallen. Wanneer je zoiets ingrijpend meemaakt, ontstaat er automatisch angst over wat de toekomst je brengen zal. Ondanks de ingrijpende periode, geloof ik heel hard in de medische wetenschap. Binnen een paar maanden ga je een heel andere Maarten zien. Er komt een prothese aan en ik krijg aangepaste schoenen. Aan dit toekomstperspectief trek ik mij enorm hard op. Deze productie zal het nog wel een aanpassing zijn. Mijn personage zit in een rolstoel. Toekomstgericht ga je de oude ‘Bossie’ steeds meer terug zien. Alleen ontken ik niet dat de schrik aanwezig blijft dat dit zich nog een keer kan herhalen. Eventueel naar de andere voet toe. We blijven met een positieve blik naar de toekomst kijken. De Oude Bossie is bijna terug.’

Radio Bossie
In Zo Mooi Zo Blond vertolkt Maarten de rol van campinguitbater Sylvain. ‘De laatste jaren is het er niet veel meer van gekomen. Vroeger was ik altijd een fervente kampeerder. Heerlijk om op een camping te vertoeven. Mijn personage in Zo Mooi Zo Blond is campinguitbater Sylvain, een man die denkt dat hij de beste radiomaker van België is. Maar dat is hij natuurlijk niet. Van nature uit ben ik nogal een fysieke speler (lacht). Daarom is het een uitdaging dat ik dit al zitten moet spelen. Maar als dit bij het publiek werkt, ga ik heel blij zijn. Choreografe Helle heeft er zelfs voor gezorgd dat ik actief betrokken bij de choreografie. Ik moet zelf minder bewegen en toch zal ik beweeglijk genoeg zijn. Dat zal heel erg duidelijk worden tijdens de voorstelling zelf (lacht).’

Zo Mooi Zo Blond: vanaf 8 oktober in Theater Elckerlyc

Tickets: www.aufondproducties.be

Foto Maarten Bosmans, Lisa en Yanni: AuFond PRoducties
Foto Solo Maarten Bosmans: Francis Liekens

Geef een reactie