Luka lanceert single op Wereld Alzheimer Dag

Met haar breekbare stem weet Luka met pure emoties de juiste snaar te raken. Het nummer ‘Need you in the light’ is een lied dat Luka vorig jaar scheef over haar grootmoeder die leed aan de ziekte van Alzheimer. Het is geen vrolijk popdeuntje, maar een eerlijk en emotioneel eerbetoon aan haar oma en aan andere Alzheimerpatiënten of mensen met dementie. Geen betere dag dan 21 september (Wereld Alzheimer Dag) om deze single te lanceren.In de tekst beschrijft Luka op een ontroerende wijze hoe het is om iemand te verliezen aan deze ziekte – iemand van wie je houdt, die langzaam vergeet wie je bent en zich de hechte band niet meer kan herinneren.

‘Need You In The Light’ is een opmerkelijke toevoeging aan Luka’s repertoire dat resoneert met iedereen die hetzelfde meemaakt. Luka wil aantonen dat muziek de kracht heeft om op een unieke manier emoties over te brengen en mensen te verbinden.   “Het nummer is een ode aan mijn bomma en gaat over mijn ervaringen tijdens die moeilijke periode” aldus Luka. Luka neemt eveneens de rol van meter voor de Stichting Tegen Alzheimer op zich.

Foto: Double Deeds

Een gedachte over “Luka lanceert single op Wereld Alzheimer Dag

Geef een reactie