Het Miss Fashion-avontuur van Alisha van den Berg


Een opvallende kandidate valt dit jaar te spotten in het deelnemersveld van Miss Fashion. De Nederlandse verpleegster Alisha van den Berg waagt haar kans in Vlaanderen. ‘Missverkiezingen zijn ondertussen bij mijn leven gaan horen. Deze Miss Fashion is ondertussen al mijn derde verkiezing. 1,5 jaar geleden kreeg ik al eens de vraag of ik geen zin had om deel te nemen. Alleen had ik toen geen rijbewijs om de afstand tussen België en Nederland te overbruggen. Nu is het rijbewijs er wel, ben ik klaar met school en wou ik toch een keertje de sprong wagen richting Miss Fashion. Persoonlijk zie ik weinig verschillen op het vlak van traject tussen een Belgische en een Nederlandse Missverkiezing. In Nederland heb ik mijn persoonlijk netwerk al uitgebouwd. In Vlaanderen start ik terug vanaf 0. Dat maakt het boeiender. Ook al gaat Miss Fashion over heel de Benelux. Het is niet altijd evident om je als Nederlandse te promoten in een Vlaams medium. De reistijd is ook niet te onderschatten. Vaak ben ik 2 tot 3 uur onderweg om tijdig op de training te raken. En ook het verschil tussen het Vlaams en het Nederlands is soms wat gemak. Maar dat neem ik er met plezier bij.’

Verpleegster
IN het dagelijkse leven is Alisha verpleegster. ‘Dat maakt het  best wel pittig. We moeten bij elk weekend trainen. Professioneel gezien heb ik om het weekend weekenddienst. Maar ik heb gelukkig een goede werkgever, waardoor ik mijn achterstand qua uren tijdens de week kan inhalen. Het is planmatig heel hard werken. Tenslotte telt een dag maar 24 uur. Lange dagen ben ik gewoon. Door mijn onregelmatige uren kan ik ook tijdens bepaalde blokken werken voor Miss Fashion of met ontspannen met vriendinnen aan mijn zijde.’

1m55
Met haar 1m55 is deze Nederlandse klein van gestalte. Voor een schoonheidswedstrijd. ‘Met mijn lengte had ik nooit durven dromen dat ik ooit zou shinen op een podium van een missverkiezing. Ik heb heel veel te danken aan deze wereld. Zo evolueerde ik van onzeker meisje tot iemand die heel sterk in haar schoenen staat. Eén van mijn meisjesdromen was om ooit prinses te worden. Nu krijg ik een mooie kans om dat op mijn eigen manier te doen. Beter kan toch niet.’

Foto: Jacco

Geef een reactie