Op weg naar de Miss België-kroon?: Lente Desmet (17, Bekkevoort)


Spiegeltje spiegeltje aan de wand. Wie is de mooiste van heel Belgenland? Meer dan 200 jonge dames wagen momenteel hun kans in de zoektocht naar ’s lands mooiste. Eén van hen is de 17-jarige Lente Desmet uit Bekkevoort. ‘Ik heb autisme en ADHD. Heel mijn leven langs kreeg ik te horen wat er allemaal niet mogelijk was in mijn leven. Nu is de tijd rijp dat ik aan de buitenwereld bewijs dat ik door keihard te werken een positieve draai kan geven aan een beperking. Ik ben er rotsvast van overtuigd dat wie hard werkt ook beloond kan worden. Daar streef ik voor de volle 100% naar. Ik ben op dit moment 17 jaar. Nu is het moment rijp om de sprong te wagen. Mijn hele leven draait rond de paarden. En nu hoop ik om een onbekende wereld beter te leren kennen. Weet je …. van nature uit ben ik een vrij verlegen meisje. Met deze stap naar Miss Vlaams-Brabant hoop ik om uit mijn comfortzone te stappen. Aanvankelijk reageerde mijn familie verrast toen ze hoorden dat ik dat deelnam aan een Missverkiezing. Ze hadden het helemaal niet zien aankomen. Nu steunen ze me door dik en dun. Ik werk er heel hard voor en zo wil ik maar al te graag de nationale finale halen.’

Paardenwereld
De band tussen Lente en de paarden valt onder de noemer ‘passie’ te catalogeren. ‘Ik studeer paardenhouderij. Momenteel ben ik actief in een stal als dressuuramazone en geef ik ook probleempaarden opnieuw vertrouwen. De stal waarvoor ik werk staat er voor bekend om paarden terug zadelmak te maken. En dat is één van mijn taken daar. Een 9-to-5 job heb ik daar niet. Tijdens de warme zomermaanden starten we soms vier uur ’s morgens. Van tijd tot tijd ben ik dus wel eens een vroege vogel (lacht).’

Foto: Eric ‘t Kindt – Miss Belgium

Geef een reactie