Manon Vekeman-Marcelis: ‘Op zoek naar de beste versie van mezelf.’


Voor de 20-jarige Manon Vekeman-Marcelis uit Alsemberg breken er spannende tijden aan. Begin september staat de studente LO en bewegingswetenschappen op het podium bij Miss Grace Benelux. ‘Ik heb de sprong naar deze verkiezing gemaakt omdat deze wedstrijd me de kans biedt om de beste persoon in mezelf te ontdekken. Miss Grace Benelux legt de focus op inhoud. Op intellectueel vlak zoeken ze iemand die stevig haar streng kan trekken. En dat sprak me enorm hard aan. Het is niet alleen het uiterlijk dat telt bij Miss Grace Benelux. Ook aan de persoonlijkheid wordt de nodige aandacht geschonken. Omdat ik door mijn verleden als danseres graag op een podium sta, leek het me een uitgelezen kans om de sprong te wagen. Met mijn deelname hoop ik de deur te openen naar meer modellenwerk (bij fotografen), nieuwe opportuniteit of eventueel het organiserend comité toekomstgericht wat te kunnen helpen. Ik sta voor alles open.’  

Dansen
Dansen is een grote passie in Manons leven. ‘Je kan wel stellen dat ik vrij intensief gedanst heb. Op bepaalde momenten trainde ik zelfs twaalf uren per week. Een leven zonder dans zie ik echt niet zitten. Geloof me … Eens de dansmicrobe je te pakken heeft, laat deze je niet meer los. Momenteel studeer ik LO & Bewegingswetenschappen aan de Gentse Universiteit. Daardoor staat het dansen op een iets lager pitje. De liefde voor het dansen heb ik van mijn mama gekregen. Nu is zij mijn grote rots in de branding. Net zoals ze vroeger altijd met me meeging naar de danswedstrijden, steunt ze me nu door dik en dun in heel mijn tot nu toe afgelegd traject bij Miss Grace Benelux.’

Foto: Cris Feys

Geef een reactie