KnuffelTurk Ammar dropt meezinger ‘Langer dood dan je leeft’


Volkszanger Ammar Bozoglu is een unieke verschijning. Deze Deventenaar met Turkse roots groeide op in de volkswijk ‘Het Rode Dorp’, waar muziek van artiesten als Django WagnerJannes en André Hazes niet weg te denken waren tijdens de plaatselijke tuinfeesten. Ammar genoot van de emotie en passie in de nummers en begon zelf ook zijn ziel in het zingen te leggen. Sinds de virale Dumpert-video, waarin hij André Hazes zingt, gaat het hard met de carrière van de volkszanger. Zo werd hij uitgenodigd als één van de vier Hazessen in ‘de Nationale 2020 test’ en was hij samen met onder andere Trijntje Oosterhuis en Xander de Buisonjé te horen in ‘Een Ode Aan Hazes’ van Lidl. In 2021 tekent Ammar bij het labelLieve Jongens van Snelle, waar hij werkt aan zijn eigen Nederlandstalige repertoire. Zijn debuutsingle Terug Naar Vroeger’  kreeg support van onder andere Tijd Voor Max, Koffietijd, NRC en de Stentor. De opvolger was de feestsingle ‘De Laatste’ samen met Snelle, die inmiddels meer dan 5 miljoen keer is gestreamd. Hierna volgde de single ‘Turk Uit De Kroeg’  die ondertussen al op meer dan 1.5 miljoen streams zit en ook de nodige support binnensleepte. Ammar heeft zijn jaar af mogen sluiten met optredens bij de Toppers en laat ook  in 2023 meteen van zich laten horen!  ‘Langer Dood Dan Dat Je Leeft’ is de voorbode van nog meer nieuwe muziek. 

Een cover van André Hazes, achter de toog in een kebab-zaak, was voldoende om de carrière van de populaire zanger Ammar te lanceren. In no-time ging Ammar viraal en werd het filmpje bekeken én gedeeld door meer dan 300.000 mensen. Het duurde niet lang voor hij in contact kwam met zijn succesvolle Deventerse stadsgenoot en artiest Snelle. Op diens Lieve Jongens-label verscheen Ammar’s debuutsingle ‘Terug Naar Vroeger’. Met ‘Turk Uit De Kroeg’ en het heerlijke ‘De Laatste’ in duet met Snelle, werd Ammar een vaste waarde in de muziekwereld. Ammar is erg productief, want binnenkort verschijnt er nog meer nieuwe muziek. In afwachting lanceerde hij ‘Langer Dood Dan Dat Je Leeft’, een nummer dat perfect past in zijn repertoire en dat hij schreef met Billy Dans en songwriter-producer John Dirne. Ook al heeft de songtitel iets dramatisch, de song op zich draagt best een positieve vibe uit met wijze levenslessen en een blik vooruit. Het mooie is dat je de nieuwe Ammar niet alleen lekker kan beluisteren, maar ook schaamteloos kan meezingen. Het refrein blijft lekker hangen waardoor de song na één luisterbeurt al klinkt als een oorwurm.

 ‘ Langer Dood Dan Dat Je Leeft’ van Ammar verscheen op Lieve Jongens/Cloud9 en is nu digitaal beschikbaar.

Foto: Lieve Jongens/Cloud9

Geef een reactie