Op weg naar de Miss België-kroon?: Guinevère Engelen (17, Oud-Rekem)

Spiegeltje Spiegeltje aan de wand. Wie is de mooiste van het land? Meer dan 200 jonge vrouwen wagen hun kans om begin volgend jaar tot Miss België 2024 verkozen te worden. Eén van hen is de 17-jarige Guinevère Engelen uit Oud-Rekem. Is de studente tandprothesetechnicus op weg naar het Miss België-kroontje? De toekomst wijst het uit.  ‘De naam Guinevère klinkt heel bijzonder. Maar dan moet je eens kijken naar de film De Ridders van de Ronde Tafel. Meer bepaald: het verhaal van Koning Arthur. Daar komen de namen Lancelot en Guinevère in voor. Uit deze film hebben mijn ouders mijn naam gehaald’, vertelt de Miss Limburg-finaliste ons. ‘Maar de stap naar Miss België heeft mijn mama voor mij gezet. Met mijn deelname hoop ik wat aan mijn onzekerheid te doen. De impact van sociale media op ons leven is vrij groot. Iedereen ziet het perfecte plaatje. Dat is niet altijd even haalbaar. Hier wil ik vooral tonen dat je pas echt kan stralen als je vrede neemt met je zelf. In deze wedstrijd geniet ik ten volle van het moment. Iedereen is mooi op haar eigen manier. Ik ben al blij dat ik de kans met mijn beide handen kan grijpen. Wat de toekomst brengt, zien we dan wel weer.’

Alles voor de glimlach
In het leven van Guinevère staat de glimlach meer dan ooit centraal. ‘Wanneer je iemand kruist, krijg je vaak zure blikken toegeworpen. Met een mooie glimlach kan je wonderen verrichten. Omdat ik van een mooie glimlach hou, heb ik voor de studie tandprothesetechnicus gekozen.  Bovendien werk ik graag met mijn handen. Met deze opleiding kan ik mijn creatieve kant méér dan ooit tonen.’Foto: Stephanie Smeets (Gipsy-look)

+ Beeld Miss Belgium / Missbelgië.be

Een gedachte over “Op weg naar de Miss België-kroon?: Guinevère Engelen (17, Oud-Rekem)

  1. Heel mooi verhaal Guinevere.
    Blijf steeds jezelf, eenvoud siert je en vooral je altijd vriendelijke glimlach.
    Nog heel succes in de toekomst. 🤞

Geef een reactie