Jani Kazaltzis gaat tussen 4 buren


Twee dagen lang met je favoriete buren van huis wisselen om er één kamer in een compleet nieuw jasje te steken; dat is waar het bij het gloednieuwe Play 4 Tussen 4 Buren om draait. Eindelijk dat ouderwets behang van de muur trekken, die grijze grauwe kinderkamer omtoveren tot een kleurrijk speelparadijs of de kale woonkamer veranderen in een gezellige oase van rust? Alles kan en alles mag. Met gewaagde kleuren, originele decoraties en een stevige portie enthousiasme hebben de buren maar één doel voor ogen: hun favoriete buren verrassen met een eigenzinnig droominterieur.

Jani Kazaltzis: “Ik vond het geweldig om mensen blij te kunnen maken met een gloednieuw interieur. Ik ben ook ontzettend tevreden met mijn fantastische interieurdesigners die zich telkens weer overtroffen hebben. Tussen 4 Buren is een echt feelgood programma om naar te kijken. Ik heb er zelf enorm van genoten, en ik hoop dat de kijker net zo veel plezier zal beleven bij het zien van het programma!”

Uiteraard staan ze er niet alleen voor. Naast het goedkeurend oog van Jani, krijgen de buren de hulp van enkele interieurdesigners die met hun eigen stijl en vakmanschap verbluffende en soms zeer onverwachte resultaten neerzetten. Eentje daarvan is de creatieve duizendpoot Katrien Vanderlinden. Naast tv-regisseur, artdirector en beeldend kunstenaar is ze ook de wonderwoman achter Wonderwalls, haar eigen bedrijf waarmee ze in het verleden al vele kale muren transformeerde in gepersonaliseerde kunstwerken en gigantische street art projecten neerzette. Onder andere in Brussel en Berlijn kan je haar kleurrijke creaties terugvinden. Onder haar eigen naam maakt ze sfeervolle, realistische olieverfschilderijen. Katrien zal zeker niet twijfelen om compleet out of the box te denken en de kamer om te toveren in een verrassend kunstwerk.

Katrien Vanderlinden: “Ik heb enorm veel plezier gehad in het bedenken van de ontwerpen, maar het hoogtepunt was natuurlijk de reveal van al die kamers. Wanneer ik stond te luisteren achter de deur terwijl Jani aftelde zodat de kandidaten hun ogen mochten openen, waren er altijd eerst enkele seconden stilte. Mijn hart stond dan altijd effe stil. En als ik dan een ‘waauuw’ of ‘zalig’ hoorde, kon ik weer ademen!”

Katrien Vanderlinden: “Er was één aflevering – een woonkamer van een koppel – en die vrouw kon niet stoppen met huilen, zelfs wanneer de camera’s al lang waren gestopt met filmen. Tranen van geluk, gelukkig! Hartverwarmend om te mogen maken!”

Er wordt geverfd, geklust, gelachen én gehuild… Want de vraag die bij elke aflevering op ieders lippen brandt: Zijn de buren wel tevreden met hun vernieuwd en soms héél gewaagd interieur?

Foto: Play 4

Geef een reactie