Tweede keer goede keer voor Sabrina Claes bij Miss Grace Benelux?



In haar professioneel leven werkt de 24-jarige Lierse Sabrina Claes al 3,5 jaar lang als dierenartsassistente. Maar naast een grote passie voor dieren heeft deze jonge vrouw nog meer pijlen op haar boog. Deze zomer richt ze haar pijlen voor het tweede jaar op rij naar de titel van Miss Grace Benelux. ‘Vorig jaar nam ik al een keertje deel aan deze wedstrijd. Na afloop had ik alleen het gevoel dat ik meer uit deze wedstrijd kon halen dan ik toen had neergezet. Na een gesprek met de organisatie stemden ze toe dat ik een tweede keer mijn kansen mocht verdedigen. Onder het motto : tweede keer goede keer, sta ik hier opnieuw. Mijn belangrijkste doelen zijn enerzijds mijn persoonlijke groei verder te zetten, nieuwe vriendschappen te ontwikkelen en hopelijk een top 8-plek te bemachtigen.’

Bodypositivity
Sabrina voelt zich vooral verbonden met deze verkiezing omwille van het bodypositivity-verhaal dat aan Miss Grace Benelux is gekoppeld. ‘Het mooie aan deze wedstrijd is dat iedereen kans heeft om ver in deze wedstrijd te raken. Voor de organisatie maakt het niet uit welk maatje je hebt, hoe groot je bent of hoe dik of hoe dun je bent. Iedereen heeft een gelijkwaardige kans. Deze vorm van bodypositivity sprak me het meest van al aan. Uit mijn deelname van vorig jaar heb ik vooral geleerd dat er niets verkeerd meer is om mezelf op de voorgrond te plaatsen. Tenslotte verdedig je jouw persoonlijke kansen en niet die van een ander.’

Foto: Collectie Sabrina Claes

Geef een reactie