Wanneer Johan Veugelers zijn trein heeft gemist


Op 15 juli is Johan Veugelers één van de blikvangers tijdens het Zomer Schlagerfestival in de Middelkerkse Proximus Pop Up-Arena. Eén ding is zeker. De kans is heel klein dat hij met de trein naar zee trekt. Zeker na de gebeurtenissen op een Aalsters perron. Maar Johan Veugelers zou Johan Veugelers niet zijn als hij de woorden van een groot Nederlands voetballer in acht nam:  ‘Elk nadeel heb zijn voordeel.’ ‘Dat is net het verhaal’, glimlacht de sympathieke Nederbelg. ‘Ik ga nooit met de trein. Maar omdat mijn wagen in onderhoud was, moest ik een keer de trein naar Aalst nemen om op mijn afspraak te raken.. Alleen had ik mij niet gerealiseerd dat er ook zoiets als een ‘Laatste Trein’ bestond. Toen ik in het station van Aalst kwam om de trein terug richting Aarschot te nemen, was ik er heilig van overtuigd dat er nog een trein zou rijden. Niets bleek minder waar te zijn. Ik vroeg aan een meisje daar ter plekke wanneer de laatste trein zou komen. Ze wees me op enkele rode lichten richting Leuven, die in de verte te zien waren. Ik kreeg het onheilspellende bericht dat dit de laatste trein richting huis was. Via Facebook heb ik toen een oproep gesignaleerd of niemand mij richting Aarschot kon brengen. Daar kwam heel snel reactie op. Om de tijd ter plekke wat te doden, werkte ik aan een melodietje dat in mijn hoofd zat. De dag nadien heb ik dit naar Marcel Fissser gestuurd. Hij was er meteen weg van. Zo werd ‘Trein Gemist’ geboren. Achteraf heb ik de plek des onheils: ‘Het Station van Aalst’ niet meer bezocht. Zelfs een promotour met de trein was geen optie. Dat zou veel te veel tijd in beslag nemen (lacht).’

Meer dan een ambiancemaker

Met het liedje Trein Gemist toont Johan Veugelers zich van een opvallend bredere kant op muzikaal vlak. ‘Het grote publiek kent mij vooral als ambiancemaker. Vooral met volkse en feestelijke liedjes. Met Trein Gemist wou ik een liedje brengen voor een breder publiek, zonder de artiest Johan Veugelers te verloochenen.  Maar ik ontken niet dat ik megazenuwachtig was om de reacties van het publiek te kennen. Voor mij is dit liedje ‘Trein Gemist’ toch net dat tikkeltje anders dan hetgeen ik er voor heb gedaan.  Qua muzieksmaak ben ik breed georiënteerd. Het kriebelde wel diep vanbinnen om de reacties van het publiek te kennen. En die zijn unaniem lovend. Hoedanook is Trein Gemist’ een leuke voorbode voor een knalzomer, waarbij het Zomer Schlagerfestival op 15 juli in de Middelkerkse Proximus Pop-Arena de kers op de taart is.’

Foto: House of Entertainment

Geef een reactie