Borgerhoutse wielrenster Audrey De Keersmaeker pakt zilver op BK Tijdrijden voor niet-profteams


Op het BK tijdrijden stond de 23-jarige Borgerhoutse wielrenster Audrey De Keersmaeker van het De Ceuster Bonache Cycling Team deze op het podium met een zilveren medaille voor haar 2de plek in de categorie niet-profteams. “Ik ben ontzettend trots, want het is mijn eerste deelname aan een tijdrit. Ik heb lang gezocht naar het juiste materiaal en een fiets die past bij mijn 1m54. Dat was een opdracht (lacht), waardoor ik maar een paar keer heb kunnen trainen op mijn wedstrijdfiets”, zegt de renster die als winnares van ‘Koers zoekt Vrouw’ het wielrennen twee jaar geleden ontdekte. Daarvoor was Audrey zwemster, waar ze in de sprintnummers heel wat overwinningen behaalde en Belgische titels. “Uiteraard werkt deze prestatie motiverend voor zondag, want dan nemen we met alle rensters van het team deel aan het BK op de weg. Iedereen is gemotiveerd om te presteren, ook al starten we allemaal zonder expliciete druk of verwachtingen. De focus van het 100% Belgische De Ceuster Bonache Cycling Team ligt voornamelijk op het veldrijden, maar dat wil niet zeggen dat we ons zondag niet gaan inzetten hé (lacht). De cross geeft mij de kans om verder te groeien, alhoewel ik het gevoel heb dat ik beter presteer op de weg. Mijn 2de plek op het BK tijdrijden voor niet-profteams is daar nu een goed voorbeeld van, maar ook mijn ontsnappingen recent in de UCI wedstrijd in Nijlen en op Tsjechische bodem bevestigen dat gevoel.”

Foto: House of Entertainment

Geef een reactie