VTM 2 lanceert eigen Darts Academy

Na ruim 1.000 uur live verslaggeving rond alle belangrijke dartstoernooien, schakelt VTM 2 deze zomer een versnelling hoger. De zender lanceert de allereerste Darts Academy met slechts één doel voor ogen: méér Belgisch talent in topwedstrijden. Niemand minder dan ervaren rot in het vak Erik, The Sheriff, Clarys zal het aanstormende talent in de gaten houden, begeleiden en evalueren. Hij speurde de afgelopen maanden al heel Vlaanderen af naar nieuwe talenten met de ambitie en wilskracht om naar het allerhoogste te reiken. Wie de selectie van Erik haalt, krijgt in de VTM 2 Darts Academy de kans om te groeien én om, wie weet, één van de 128 felbegeerde tour cards te bemachtigen. Wie zo’n tour card op zak heeft, speelt de komende twee seizoenen alle internationale dartwedstrijden die ertoe doen. 

Erik Clarys: De VTM 2 Darts Academy is een enorme meerwaarde voor de sport. We maken goede spelers niet alleen beter, door ze tegen elkaar te laten trainen, we focussen ook op het mentale aspect van darts. Tijdens de sessies zal ik vooral letten op potentieel en groeimarge. Wat ik verwacht van de spelers? Volledige overgave en inspanning om het tot professionele darter te willen schoppen. Met die ingrediënten vinden we de komende maanden misschien wel de nieuwe Kim of Dimitri.”

Story image

De Darts Academy-sessies gaan deze zomer van start aan de Medialaan in Vilvoorde, dé thuishaven van Darts bij VTM 2. In januari levert de Academy haar eerste lichting darters af. Vervolgens dekt VTM 2 ook hun kosten om te kunnen deelnemen aan de Q-School, het officiële kwalificatietoernooi waarin spelers strijden om een tourkaart. Darters met zo’n tour card op zak, mogen twee jaar lang deelnemen aan alle Professional Darts Corporation-toernooien. 

Vind jij makkelijk de dubbels? Gooi je weleens een bulls eye? Of zit er al een 180 in je arm? Schrijf je dan nu via vtm.be in voor de VTM 2 Darts Academy. 

Foto: DPG Media

Geef een reactie