Sven en Brik over Secret Santa en Kerstromeo’s

Kerstmis en Sven De Ridder Company. Het hoort samen als Suske en Wiske, Brabo en de Grote Markt en Rubens op de Groenplaats. Deze keer komen Brik Van Dyck en Sven De Ridder op de proppen met ‘Secret Santa.’  ‘Secret Santa is een moderne traditie. Meer bepaald: je trekt een naam voor iemand. Je koopt er een cadeau voor. Maar je weet niet van wie je het cadeau krijgt. Dit is Secret Santa meer dan ooit. Het verhaal gaat over twee neven, verstokte vrijgezellen. Elk jaar komt hun nonkel Noel met hen kerstmis vieren. Alleen is deze Kerstmis anders dan anders. Ze krijgen van hem de opdracht om voor het nageslacht te zorgen. Ze doen hun uiterste best om een vriendin te vinden. Op Kerstavond komt de aap uit de mouw’, vangen Sven en Brik het gesprek aan.

Kersttheater
Kersttheater en Sven De Ridder Company. Het lijkt de voorbije jaren een match made in heaven. ‘Het is een leuke periode in het jaar om in Antwerpen Stad rond te lopen. We hebben ook een vast publiek van dienst. Ik kreeg 1 minuut na de start van de ticketverkoop een SMS van een trouwe fan. Hij had de eerste tickets kunnen bemachtigen. Daar was hij ontzettend trots op. Dit was om 1 na middernacht,’ gaat Sven verder.

Kerstekinderen
Op één man na is de cast van Secret Santa dezelfde als die van Kerstekinderen. ‘Margot Hallemans en Joyce Beullens zijn inderdaad terug paraat. Tijdens Kerstekinderen merkte je dat het goed klikte tussen hen en met ons. Alleen hadden ze toen een beperkte rol. Ze hadden vooral veel samenspel en interactie met Günther. En toen hadden we hen beloofd dat we hen terug gingen laten komen voor een iets grotere rol. En dat is bij Secret Santa had geval. Alleen wordt Günther in dit geval vervangen door de geknipte Nonkel Noël Luc Verhoeven. Warre Borgmans zei ooit over hem dat Luc een uniek acteur is. Zoals hem heb je er geen twee. The people love him, we love him. Dus hij is er de derde keer tijdens het kerststuk weer bij, hij gaat weer total loss. Luc Verhoeven is dit jaar onze Kerstromeo’, aldus het olijke duo.

Meer info over:
Secret Santa – Sven De Ridder Company

Foto: Sven De Ridder Company

Geef een reactie