Veerle Malschaert: ‘Calendar Girls is herkenbaar voor iedereen.’


Actrice en comedienne Veerle Malschaert heeft bewogen weken achter de rug. Tijdens het repetitieproces van Calendar girls overleed haar vader. ‘Op het einde van de première was ik echt ontroerd’, vertelt Veerle ons. ‘De reactie van het publiek kwam echt binnen. Door het overlijden van mjin vader had ik een extreem heftige periode achter de rug … en nu nog. Dat kruidt heel het verhaal van Calendar Girls nog nét dat tikkeltje extra. Maar ach, ieder van ons heeft een zware rugzak om te dragen. Het verhaal van de dames op toneel gaat er net voor om het licht te zien tussen de duisternis. De zonnebloem heeft hier ook een mooie symboliek in zich. Je voelt de gelaagdheid van Calendar Girls. Maar dat hoort bij het leven. Calendar Girls is daarom herkenbaar voor iedereen.’

Foto: Backstage Producties – Goele Bormans

Geef een reactie